Opdatering af Linux styresystem (DEBIAN)

Her kommer der en lille guide til hvordan man opdatere sin Linux styresystem

Brug følgende Kommandoer for at få systemet opdateret. husk at ” sudo ” skal med hver gang, da den bruger man er logge ind med ikke har grund adgang, men hvis man putter sudo foran får man midlertidig grund adgang til at udføre den kommando.

sudo apt update

Her tjekker vi om der er nogle opdateringer tilgængelig.

Som man kan se på billede lige oven ovre så er der altså 14 programmer som har en opdatering klar til at blive installeret og som den fortæller kan man bruge følgende kommando men dette er vi IKKE intereseret i. For vi vælger bare at opdatere dem alle sammen ved at bruge følgende kommando

sudo apt upgrade -y

ved at vi putter ” -y ” til sidst i denne kommando siger vi JA til at den skal installere alle opdateringer, man kan lade vær med at sætte den på så spørger den bare om man ville installere dem ved at trykke på ” y ” og så enter eller ” n ” enter for at lade vær.

Lige nu er den ved at installere div opdateringer der måtte værre og dette kan tage noget tid så snup en kop The eller kaffe.

Herefter tænker jeg at det er på tide at genstarte computeren, dette er IKKE nødvendigt men jeg gør det af ren rutine, den skal nok selv fortælle hvis den vil have et genstart efter opdatering. Men brug følgende kommando

sudo reboot now

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.